huurauto zoeken

Autohuur Parijs

Huurauto’s boek je snel en voordelig via Hotel Parijs. Wij doorzoeken vele huurauto deals zodat je nooit teveel geld betaald voor een huurauto. Vergelijk nu de prijzen van de verschillende aanbieders op deze website.


Met de auto Parijs ontdekken

Wij hebben ondervonden dat de allerbeste manier om Parijs in al haar glorie te ontdekken, is door te reizen met het vliegtuig, en ter plaatse gebruik te maken van een huurauto. Je bent met een auto huren in Parijs niet afhankelijk van vertrek- en aankomsttijden van het openbaar vervoer, en je kunt letterlijk alle hoeken en gaten van deze bruisende stad gaan uitpluizen, wanneer je maar wilt, en hoe lang je maar wilt. Onafhankelijkheid staat bij de meeste vakantiegangers toch wel hoog op de prioriteitenlijst.

Er zijn diverse mogelijkheden om een auto te huren: via een reisbureau, op internet sites of ter plaatse. Je kan ook een auto huren bij het vliegveld van Zaventem.

Autohuur Parijs

Ter plaatse, op het vliegveld

Je kunt, bij aankomst op het vliegveld in Parijs, natuurlijk direct een auto huren. Het nadeel hiervan is dat je een hoop tijd kwijt bent, en misschien hebben ze niet de juiste auto beschikbaar. Soms is er op het vliegveld ook een tekort aan auto’s, vooral in de vakantietijd.

Reserveren bij je hotel

Je kunt via de receptie van je hotel een auto huren. Het voordeel hiervan is dat je geen Frans hoeft te spreken om toch het één en ander te kunnen regelen. Het nadeel van een auto huren via je hotel is dat je maar moet afwachten wat voor soort auto het hotel voor je regelt. Verder geeft deze optie je niet de mogelijkheid om prijzen op een fatsoenlijke manier te vergelijken, plus je loopt vaak het risico dat er in het hoogseizoen geen huurauto’s beschikbaar zijn.

Boeken vanuit Nederland

De beste optie is om vantevoren, vanuit Nederland, autohuur in Parijs te regelen. Dan weet je dat het voor elkaar is, en hoef je geen kostbare tijd te verliezen aan zoeken en vergelijken. Vantevoren een auto huren kun je doen via deze website. Wij zoeken, in overleg met jou, een auto die bij jou en je budget past, zodat je onbezorgd kunt genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft.

Rijden in Parijs

Hoe zit het met de spitstijden in en om Parijs?

In Parijs zelf, maar ook in de directe omgeving van de stad kun je het beste de spitstijden vermijden. De drukste tijden op de rondweg van Parijs en in de stad zijn op doordeweekse dagen, ’s morgens van 6.00 uur tot 9.00 uur en ‘s middags van 16.00 uur tot 19.00 uur. Zondagmiddagen zijn vaak ook vrij druk, met name na 15.00 wanneer veel Parijzenaren terugkeren van een dagje of een weekendje weg. Tijdens de vakantieperiodes komt er ook nog best wat verkeer bij.

Hoe en waar parkeer je in Parijs?

Sommige hotels hebben hun eigen parkeerkelder of –terrein. Hiervan kun je als gast van dat hotel tegen een kleine vergoeding, of soms zelfs gratis, je huurauto parkeren. Verder zijn er, verspreid over de stad, tientallen parkeergarages waar je je auto veilig kunt parkeren. Een grote parkeergarage-keten is bijvoorbeeld VINCI Park. Het is aan te bevelen om tijdens het boeken van accomodatie in Parijs, uit te vinden of er een van deze parkeergarage’s bij het hotel in de buurt is. Tenzij je je auto op het terrein van je hotel of Bed & Breakfast kunt parkeren natuurlijk.